Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cullen család---Bella Swan

2010.10.08

 

Isabella Mary Swan 

 

Személyisége: Bella megértő, komoly, gondoskodó lány,  akinek van humorérzéke, habár rendkívül makacs és ügyetlen. Valamint az átlag emberektől eltérő, furcsa gondolkodásmódja van (már rádióhullámon rezeg az agya). Ez keltette fel Edward érdeklődését is, mivel csak az ő gondolatait nem látta. Bella nem tud hazudni, és színésznőnek is nagyon rossz. Edward szerint még vámpírként is elbűvölő, beleértve az esetlenségét is.

 

Képességei: Vámpírrá válása után nem rendelkezik semmilyen különös képességel, csak képes más vámpírokét elhárítani magáról. Az ember szagától bágyadt lesz, de ez különösebben nem nyugtalanítja. Talán ez az oka, hogy nem vágyik annyira az emberek vérére, mint más új vámpírok. Úgy gondolja, hogy jobban rálát a világra, mióta vámpír lett. Nagy önfegyelemmel rendelkezik, ezért képes rá, hogy elfusson az első vadászatán, amint megérzi az emberi vér szagát.

 

Külső jellemezői: Világos bőre, hosszú, egyenes sötét barna haja és csokoládébarna szemei vannak. Arca szív alakú, homloka magas, szemei nagyok, orra kicsi, álla hegyes, ajkai közepesen teltek. A szemöldöke sötétebb valamivel a haja színénél. Vékony termetű, de nem izmos. Rágja a körmét.

 

Élettörténete:

 

Twilight/Alkonyat:

Bella Forksban született. Hat hónapos korában édesanyja és édesapja elváltak, anyja magával vitte Kaliforniába, majd később Phoenixbe ahol végül is felnőtt. Nem volt népszerű, úgy érezte nem tartozik sehová. Többnyire ügyetlen, kétbalkezes, ezért kerüli az egyensúlyozást igénylő sportokat és a táncot. Miután édesanyja újra férjhez ment, lelkiismeretfurdalása támadt amiatt, hogy anyja ő miatta nem tud hivatásos sportoló férjével utazni az országos "turnékon". Így elhatározta, hogy Forksba költözik, és édesapjával fog élni. Itt figyel fel az egyik különös diákra, Edward Cullenre. Később a fiú többször is megmenti az életét, megmutatván így a szuperképességeit. Bella egyik régi ismerősétől, az indián Jacob Blacktől hall egy ősi legendát, ami szerint a Cullen család tagjai vámpírok. Ez bebizonyosodik, mikor Edwardtól is megtudja ugyanezt. De Edward azt is elmondja neki, hogy miért csak állatokon élnek. A fiú állandóan figyelmezteti Bellát, hogy veszélyben az élete, ha állandóan vele van. De őt nem érdekli az aggódás, ez vezet oda, hogy egy Cullenékkel töltött délután során három újonnan felbukkant vámpír közül a legkegyetlenebb végezni akar vele. Edward és a többi Cullen együtt sikeresen megvédi Bellát, és végeznek Jamessel.

 

 

 

New Moon/Újhold:

Az Újhold Bella 18.születésnapjával kezdődik. Ki is borul Bella, mivel így is 1 évvel öregebb lesz a látszólag 17 éves Edwardnál. Az Alice által szervezett bulin véletlenül megvágja magát, és Jasper ekkor megtámadja, természetesen időben leállítják. Ez emlékezteti rá Edwardot, hogy mekkora veszélynek teszi ki a lányt, amíg ők együtt vannak. Így hirtelen döntéstől vezérelve elhiteti Bellával, hogy már nem szereti, és tovább költözik Cullenékkel, hátrahagyva a szenvedő lányt. Hogy megnyugtassa aggódó apját, Bella elmegy Jessicával moziba. Ekkor egy bárból távozó csapat ittas férfi keríti be őket. Itt jön rá Bella, hogy veszélyes helyzetekben képes hallani Edward hangját. Ez ad neki elég erőt ahhoz, hogy kimenekítse onnan magukat. Jacobbal pedig barátságuk egyre jobban elmélyül, a fiú tanítja meg motorozni is. Amikor Bellát megtámadja Laurent, a vámpír, a lányt megmenti egy csapat vérfarkas. A lány idővel rájön hogy Jacob más, mint a többi farkas. Azonban mindeközben Victoria rá vadászik, mert az ő halálával akarja megbosszulni James halálát. Bella továbbra is vonzza a bajt, egyszer majdnem vízbe fullad, és sziklamászás közben is lezuhan, de Jacob mindig megmenti. Alice a látomásában csak a szikláról való lezuhanást látja, így Edward tévesen értesül Rosalie-tól, hogy Bella öngyilkos lett. Ezután keresi meg Edward a Volturikat, és kéri őket, hogy végezzenek vele. Miután Alice visszatér Forksba, Bellával egyből Edward után sietnek, hogy megállítsák. Még éppen időben érkeznek, de a Volturik megígértetik velük, hogy átváltoztatják Bellát. Amennyiben nem teszik meg, megölik a lányt. A hazaúton Edward elmondja Bellának, hogy még mindig szereti és csak Bella biztonságát tartotta szem előtt, mikor elment. Bocsánatot kér meggondolatlan akciójáért, a lány természetesen azonnal megbocsájt neki. Bella továbbra is vámpír akar lenni, és így veszi rá Cullenéket, hogy szavazzanak az átváltoztatásáról. Edward és Rosalie az egyetlen, aki nem helyesli ezt, de később Edward megadja magát, átváltoztatja Bellát, ha előtte hozzámegy feleségül.

 

 

 

Eclipse:

Az Eclipseben folytatódik Edward és Bella nem mindennapi kapcsolata. Edward elmondja Bellának, hogy ódzkodik Bella átváltoztatásától, mert szerinte a vámpírok lelketlen lények, akiknek nincs helye a mennyországban. Bella, akinek a véleményét a házasságról a szülei korai válása nagyban befolyásolja, elfogadja Edward házassági ajánlatát, azzal a feltétellel, hogy amíg még ember, Edward lefekszik vele, és csak utána változtatja vámpírrá. Edward először még tiltakozik, mert fél, hogy a pillanat hevében elveszti a fejét, és esetleg árt Bellának. De mivel látja, hogy ez mennyire fontos a lánynak, megígéri, hogy megpróbálja. Az Eclipseben jönnek rá, hogy Victoria vámpírokból sereget épít, hogy majd velük bosszulja meg társa, James halálát. Hogy sikeresen lépjenek fel az új veszéllyel szemben, megújítják a szövetséget Cullenék és a vérfarkasok, mégpedig Sam Uley-val és Jacob Blackkel,aki belemegy, noha nem kedveli Edwardot, mivel szerelmes Bellába. Bella mindig is csak barátként tekintett rá, de az eljegyzése után veszi észre hogy Jacob többet érez iránta, mint egy barát iránt. Edward elfogadja Bella és Jacob barátságát, és sikeresen végez Victoriával is. A harc után döntenek Bellával, el kell mondania lány  apjának az eljegyzést.

 

 

 

Breaking Dawn:

A Breaking Dawn elején Bella feleségül megy Edwardhoz. A mézesheteiket az Esme szigeten töltik, amit még Esme kapott ajándékba férjétől. A nászéjszaka konfliktushoz vezet, mivel Edward attól fél, hogy valahogy, akaratlanul árt Bellának, de Bella biztosítja róla, hogy óvatos és kéri hogy folytassák. Edward belemegy, de megesküszik hogy ezek után addig nem lesz együtt Bellával, amíg ember. Néhány nappal később Bella nagyon rosszul van, és arra gyanakszik, hogy terhes. Edward rettentően ideges lesz, és hazarohan Bellával, hogy Carlisle megvizsgálhassa. A félelme beigazolódik, Carlisle megállapítja, hogy Bella Edward gyerekével terhes. Edward eszét veszti az aggodalomtól, mivel a gyorsan növekvő magzat nagyon károsítja Bella egészségét. Megpróbálja rábeszélni az abortuszra, hogy védje az egészségét, de Bella kötődik a gyerekéhez és ragaszkodik a szüléshez. Edward azután kezdi szeretni a babát, miután meghallja annak gondolatait, és rájön hogy egyáltalán nem akar ártani Bellának és ugyanúgy szereti az édesanyját, ahogy Bella őt. Bella majdnem belehal a szülésbe, de Edward beadja neki a mérget és kislányukat is megmenti. Megkezdődik Bella fájdalmas átalakulása. Renesmee születése után Irina téves híre miatt megérkeznek a Volturik, hogy az állítólagos halhatatlan gyermekkel végezzenek. Edward és Bella a Cullenek segítségével együtt bizonyítják be, hogy Renesmee teljesen ártalmatlan. Távozásuk után Bella és Edward békében folytathatják az életüket lányukkal.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.