Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cullen család---Edward Cullen

2010.10.08


Edward Cullen

 

Edward 17 éves, de már valamivel több, mint 90 éve annyi. Az 1918-as spanyolnátha járvány idején a haldokló fiút az emberséges Carlisle változtatta át vámpírrá. Edward élelemként emberek helyett inkább állatokra vadászik, és békésen éli életét adoptált családjával. Ezen kívül képes olvasni az emberek gondolataiban is. Bella iránti vonzalma ellenére - ami azon a tényen alapul, hogy egyedül ő tűnik immunisnak gondolatolvasó képességével szemben - Edward éppen hogy csak képes ellenállni a lány vérének, ami megnehezíti számára az együtt töltött időt. A legjobb vámpír hagyományoknak megfelelően hajlamos a merengésre, tűnődésre saját halhatatlan lelkének létezésével kapcsolatban, és úgy általában nincs kibékülve a helyzettel, hogy vámpír léte miatt veszélybe sodorhatja Bellát.

 

Külső jellemezői: Magas, barna hajú, változik a szeme színe. Az első részben Edward olyan mint a többi vámpír. Olyan jóképű és erős, mint egy szuperhős, gyors, jó az állóképessége. Az illata és a hangja roppant megnyerő, annyira hogy Bellát is teljesen a hatása alá vonta. Az Alkonyatban elmagyarázza Bellának, hogy nem feltétlenül szükséges lélegeznie, de anélkül nem érezné jól a szagokat. Más vámpírokhoz hasonlóan nem tud aludni. A Cullen családban Edward a leggyorsabb, mégsem ez a legfontosabb képessége. Carlisle Cullen szerint, Edward már ember korában is nagy empátiával rendelkezett, ezért képes vámpírként olvasni mások gondolataiban. Kivéve Bellát.


Hobbijai: Szeret zongorázni, emellett nagyon kifinomult és széles a zenei ízlése. Szereti a klasszikusokat, jazzt, progressive metált, alternatív rockot, punk rockot, de countryt utálja. Az Alkonyatban említi, hogy az '50-es évek zenéjét jobban szereti mint a '60-as évekét, a '70-es évekét pedig utálja. Másik szenvedélye az autószerelés. Van egy Volvo S60 R-je és egy Aston Martin V12 Vanquish-e. Az Eclipseben, testvérének Alicenek pedig egy Porsche 911 Turbot ajándékoz. Vett egy motort is, hogy Bellával használják, de a motort Jaspernek adta miután rájött hogy a motorozás olyan hobbija lett Bellának, amit szívesen csinál - Jackob Blackkel.

 

 

 

Twilight / Alkonyat

Edward az Alkonyatban találkozik először Bella Swannal, egy halandó lánnyal akinek nem tud olvasni a gondolataiban, és akinek az illata hihetetlenül vonzotta. Küzd, hogy felülkerekedjen az érdeklődésén és vonzalmán, de miután számos alkalommal megmenti a lány életét, feladja a küzdelmet, és teljesen beleszeret. Edward elmondja Bellának az igazat, hogy valójában ki is ő, mennyi idős, habár 17-nek néz ki, igazából 1901 júniusában született. Nevelőapja Carlisle változtatta át 1918-ban így megakadályozta, hogy meghaljon spanyolnáthában. Carlisle-tól vette át a szokatlan életfilozófiát ami merőben különbözött más vámpírokétól, miszerint, csak állati vérrel táplálkoznak. Edward állandóan figyelmezteti Bellát, hogy túl veszélyes ha együtt vannak, de a lány szerelmes és teljesen megbízik benne, hogy képes magát féken tartani, épp ezért hasztalan minden szava. Így kerül Bella életveszélybe, mivel egy Cullenékkel töltött baseballozás során idegen vámpírok bukkanak fel, amelyek közül a szadista,nyomkövető James szúrja ki magának és addig nem nyugszik amíg meg nem kapja. A családja segítségével Edward megmenti Bellát, és végeznek Jamessel, de továbbra is az marad a fő kérdés, hogy mennyire biztonságos Bellának Cullenék mellett.

 

 

 

New Moon / Újhold

Az Újholdban Edward egyre jobban félti Bellát, pláne miután a születésnapi buliján a lány megvágja az ujját és Jasper, akinek a legnehezebben megy a vegetáriánus lét, megtámadja. Hogy megvédje, egy hirtelen és átgondolatlan ötlettől vezérelve, elhiteti Bellával hogy már nem szereti és tovább költözik a családjával, hátrahagyva az összetört szívű Bellát. Edwardnak nehezen megy az élet Bella nélkül, sokszor lesz letargikus a számára hihetetlenül hosszúnak és értelmetlennek tűnő élet kilátásától. Miután Rosalie tévesen arról értesíti, hogy Bella öngyilkos lett, Edward elutazik Olaszországba egy vámpírtársasághoz, az úgy nevezett Volturikhoz ( olvashatsz róluk a Volturi menüpont alatt ). Megkéri őket, hogy öljék meg. Miután kiderül, hogy az információ téves volt, Alice visszamegy Forksba, hogy együtt állítsák meg Edwardot. Még időben utolérik őt, de találkoznak a Volturikkal, akik megígértetik velük, hogy Bellát átváltoztatják vámpírrá, hogy a jövőben Edward ne akarjon hasonlókat kérni tőlük. Amennyiben nem teszik meg, végeznek Bellával. A trió megfogadja hogy betartják az ígéretüket, majd visszaindulnak Forksba. Útközben mondja meg Edward Bellának, hogy mindig is szerette és csak a biztonságáért tette, amit tett, majd a lány bocsánatát kéri. Bella természetesen azonnal megbocsát, és úgy folytatják a kapcsolatukat, mint Edward elutazása előtt. Bella sikeresen rábeszéli Cullenéket, hogy szavazzanak a sorsa felől. Edward és Rosalie kivételével mindenki az átváltoztatása mellett szavaz. De Edward később beleegyezik azzal a feltétellel, hogy átváltoztatja Bellát,de előbb menjen hozzá feleségül.

 

 

 

Eclipse / Napfogytkozás

Az Eclipse-ben Bella azzal a feltétellel fogadja el Edward házassági ajánlatát, hogy míg ő halandó, együtt töltenek egy éjszakát, természetesen csak az esküvő után. Edward megérti,  hogy mennyire fontos ez Bellának, és beleegyezik. Közben Cullenék nyomokra bukkannak, amik elvezetik őket Victoriához. A nő új vámpírokat teremt, hogy sereget hozzon létre belőlük, mivel feltett szándéka hogy megbosszulja James halálát és megöli Bellát. Újonnan kötnek békét Cullenék az őslakos vérfarkasokkal, egészen pontosan Sam Uley-val és Jacob Blackkel. Bár Bella aggódik, hogy tartós lesz-e a béke,  mivel rájön, hogy Jacobnak, aki akkor is mellette volt, mikor Edward elhagyta, sokkal többet jelent, mint egy barát. Végül is Edward megöli Victroiát, és ha nehezen is, de elfogadja, hogy Bella és Jacob barátok. A harc után tudatosul ismét Bellában, hogy Edward az életében a legfontosabb. Edward felveti, hogy esetleg még esküvő előtt együtt lehetnének, de Bella visszautasítja. Mindent a helyes sorrendben akar csinálni: házasság, Edwarddal együtt lenni, és vámpírrá válni.

 

 

 

Breaking Dawn / Hajnalhasadás

A Breaking Dawnban Edward és Bella már férj és feleség. A nászútjukat egy kis szigeten az Isle Esme-n töltik, amit Esme kapott ajándékba Carlisle-tól. A mézesheteiken esik Bella teherbe, és a hihetetlen gyorsasággal növekvő fél-ember, fél-vámpír magzat nagyot ront Bella egészségén. Edward megpróbálja rávenni az abortuszra, hogy mentse Bella életét. De a lány hajthatatlan, mert nagyon ragaszkodik még meg nem született gyermekéhez, és kitart a szülés mellett. Edward akkor enyhül meg mikor meghallja a gyerek gondolatait, és rájön hogy a baba egyáltalán nem akar ártani Bellának és nagyon szereti őt. Bella a szülés miatt a halálán van, de Edward a kislányukat is sikeresen megmenti, és beadja Bellának a mérget, ami után elkezdődik a fájdalmas átalakulás. Miután egy Irina nevű vámpír tévesen azt hiszi Renesmee-ről, hogy vámpírgyerek, a Volturik megérkeznek, hogy végezzenek vele és Cullenékkel is. De Bella és Edward a családjuk segítségével bebizonyítják, hogy Renesmee senkire nem jelent veszélyt. Miután a Volturik távoztak Forksból, Bella és Edward végre nyugodtan folytathatják addigi életüket, a lányukkal.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.